Weekendje Londen

Londen busEen weekendje Londen is een echte aanrader. Het is een ervaring om nooit te vergeten. Londen is een echte wereldstad met meer dan dan zeven miljoen inwoners.

Deze stad heeft dan ook op veel mensen een aantrekkingskracht en wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht.

Dit is ook niet zo gek, want Londen biedt je tal van mogelijkheden. De stad biedt voor iedereen wel wat wils. Je kunt hier tal van bezienswaardigheden bewonderen, musea bezichtigen, heerlijk shoppen, uit eten gaan, een wandeling maken door Hyde Park, een traditionele pub bezoeken of het nachtleven ontdekken.

Snel in de stad

Londen ligt ongeveer 500 kilometer van Nederland. Je bent dus niet veel reistijd kwijt om deze stad te bereiken. Je kunt er naar toe reizen met het vliegtuig, de trein, de auto of de boot.

Bezienswaardigheden

Tijdens een weekendje Londen zijn er natuurlijk een aantal bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken. Dit zijn de must sees van de stad. Hierbij kan je denken aan de Tower Bridge, de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en de London Eye. Dit zijn dé echte must sees. Verder zijn er nog heel veel andere bijzondere bezienwaardigheden die je kunt bezichtigen, zoals de Tower of Londen, St. Pauls Cathedral en het British Museum. Op deze pagina lees je meer over de bezienswaardigheden van Londen.

Oxford StreetShoppen

Als je van shoppen houdt, dan ben je in Londen helemaal op de juiste plek. Dit is namelijk dé winkelstad voor de ware shopaholics. Je vindt hier tal van winkels en warenhuizen. In Oxford Street tref je meer dan 550 winkels van bekende en minder bekende modemerken. Neem hier ook een kijkje in het warenhuis Selfridges. Of maak een wandeling door de wijk Notting Hill of over de Portobello Road Market. In Notting Hill zijn veel antiekwinkels gevestigd. De Portobello Road Market is altijd drukbezocht. Hier vind je veel kleding en accessoires.

Uitgaan in Londen

Londen staat ook wel bekend om zijn bruisende nachtleven. Je kunt hier dan ook geweldig uitgaan. In de stad vind je honderden pubs, cafés en discotheken waar je je kunt vermaken. De uitgaansgelegenheden vind je vooral in en rondom Leicester Square, SoHo en Conven Garden.

Restaurants

Als je van lekker eten houdt, dan zit je goed in Londen. Deze stad beschikt over honderden restaurants van verschillende wereldkeukens. Je vindt hier dus altijd wel een restaurant naar je smaak. Londen heeft dan ook tal van eetgelegenheden in verschillende prijsklassen. Zo kan je hier gaan voor een snelle hap bij een fastfoodketen, maar ook voor een exclusieve maaltijd bij het restaurant van Jamie Oliver of Gordon Ramsey.

Hyde park

Hyde Park

Als je toe bent aan wat ontspanning, dan is Hyde Park hier de plek bij uitstek voor. Ook al is dit park een trekpleister, toch vind je hier nog veel rustige plekjes. In Hyde Park is er voldoende ruimte om te ontspannen. Ook kan je hier een lekkere wandeling of fietstocht maken. Hyde Park grenst weer aan Kensington Gardens en het is een van de acht Royal Parks of Londen.