Tower Bridge

Tower Bridge bij nachtEen van de meest populaire bezienswaardigheden van Londen is de Tower Bridge. Deze brug over de rivier de Theems werd in 1894 gebouwd. Het is een echte toeristische trekpleister. De Tower Bridge heeft zijn naam te danken aan de ligging. De brug ligt namelijk naast de Tower of London.

Twee loopbruggen                                 

Twee loopbruggen verbinden op de twee torens met elkaar. De bruggen liggen 44 meter boven het water. De twee hangbruggen verbinden het centrale deel weer met de oevers van de Theems.

De Tower Bridge Experience

Als je de Tower Bridge bezoekt, dan kun je meedoen aan de Tower Bridge Experience. Hierbij loop je over de bovenste loopbrug. Vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over de Theems en de stad.

Films en stoommachines

Ook krijg je tijdens een bezoekje aan de Tower Bridge films te zien, waarin wordt uitgelegd hoe de brug werkt. Verder leer je hier via computeranimaties meer over de techniek. Daarnaast zijn er stoommachines en machines uit de Victoriaanse tijd te zien. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is de Tower Bridge Experience een erg leuke attractie.

Naast de Tower Bridge zijn er natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden die je in Londen kunt bewonderen. Lees er meer over op deze pagina.