Stansted

big ben en undergroundWil je graag een weekend naar Londen? Dan kan je hier natuurlijk naar toe vliegen. Londen beschikt over maar liefst vijf luchthavens, dus je kunt hier altijd wel naar toe vliegen. Zo kan je voordelig een ticket boeken waarbij de vlucht gaat naar Stansted. Deze airport is erg populair bij lowcost-luchtvaartmaatschappijen. Stansted ligt op ruim 46 kilometer afstand ten noordoosten van Londen.

Derde grootste vliegveld

Londen Stansted is het derde grootste vliegveld van Londen. De twee andere, grotere, luchthavens zijn Londen Heathrow en Gatwick. Luton en Londen City Airport zijn de twee kleinere luchthavens.

Goede bereikbaarheid

Vanaf de airport is Londen goed te bereiken. Er zijn prima verbindingen vanaf de luchthaven naar de stad. Je kunt kiezen om hier naar toe te reizen met de bus, trein of de taxi.

Londen busDe bus

Je kunt met verschillende bussen naar Londen reizen. Dit kan onder meer met de National Express of de easyBus.

National Express

Elke tien minuten vertrekt er vanaf de airport een bus van National Express naar Londen. Deze bus rijdt 24 uur per dag. De bus stopt bij meerdere haltes in Londen en heeft als eindhalte Hyde Park Corner. De rit nar Londen duurt ongeveer anderhalf uur.

easyBus

tussen 07.00 en 01.00 uur kan je ook met de bus van easyBus naar Londen reizen. Dit is een goedkope busdienst. Overdag vertrekt er om de twintig minuten een bus, ’s avonds is dit om het half uur. De bus stopt op diverse plaatsen in Londen. De laatste halte is bij Victoria Station.

De trein

Je kunt het snelste naar Londen reizen met de trein. Dit is de Stansted Express. Om het kwartier vertrekt er een trein naar het centrum. De treinen rijden vanaf 06.00 tot 23.59 uur.

Londen TaxiTaxi

Een taxiritje naar het centrum van Londen kost ongeveer 90 euro. Als je met de taxi wilt reizen, dan is het een aanrader om met een taxi te reizen van een grote organisatie of een zwarte taxi. Dit zijn namelijk betrouwbare taxi’s met een vergunning.

Auto huren

Wil je zelf naar Londen reizen? Dan heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om een auto te huren. Dit kan je op de luchthaven doen. Hier zijn verschillende balies van autoverhuurbedrijven.

Je kunt er ook voor kiezen om met je eigen auto naar Londen te reizen. Dit kan natuurlijk via de Eurotunnel in Calais. Op deze pagina lees je hier meer over.

Mindervalide personen

Op Londen Stansted zijn voorzieningen aanwezig voor mindervalide personen, zoals aangepast toiletten, liften, roltrappen, hellingen en speciale parkeerplaatsen. Verder zijn de treindienst Stansted Express en de busdienst van National Express geschikt voor mindervalide personen.

Een weekendje Londen

Tijdens een weekendje naar Londen, kun je tal van activiteiten ondernemen. Zo kan je hier diverse grote bezienswaardigheden bezoeken. Absolute must sees zijn natuurlijk de Big Ben, London Eye en de Tower Bridge.