Met de trein naar Londen

metroWanneer je met de trein naar Londen wilt reizen, dan is dit mogelijk met de reguliere trein, de Thalys en de Eurostar. Met de trein reizen is een comfortabel alternatief voor reizen met het vliegtuig.

Vanuit Nederland reis je dan eerst met de Thalys of de reguliere treinen naar het station Brussel-Zuid. Vanaf dit station kan je dan weer overstappen op de Eurostar. Deze trein rijdt door naar Londen en stopt bij het station London St. Pancras.

De Eurostar

Met de Eurostar reis je door de Kanaaltunnel naar Londen toe. Als je een ticket boekt met de Eurostar, dan is de treinreis vanaf Nederland hier ook bij inbegrepen. Je hoeft dus geen aparte treintickets te kopen voor je reis naar Brussel-Zuid.

Londen straatReisduur

De treinreis vanaf Brussel-Zuid naar London St. Pancras duurt een kleine twee uur. De Eurostar is een hogesnelheidstrein en deze rijdt gemiddeld 300 kilometer per uur. Dagelijks vertrekken er Eurostars van en naar Londen. Je kunt dus met de reguliere trein of de Thalys naar Brussel-Zuid reizen. Vanaf hier kun je dan weer overstappen op de Eurostar naar Londen.

Reistijden vanaf Amsterdam

Een reis vanaf Amsterdam naar Londen met de Thalys en de Eurostar duur ruim vier uur en dertig minuten. Met de reguliere trein en de Eurostar is dit meer dan zes uur.

Reistijden vanaf Rotterdam

Vanaf Rotterdam duurt de reis met de Thalys en de Eurostar vier uur. Met de reguliere trein en de Euroastar is dit vijfeneenhalf uur.

Vlag LondenInchecktijden

Voor een reis met de Eurostar worden hogere veiligheidseisen gesteld, dan andere internationale treinreizen. Als je met de Eurostar naar Londen of Brussel reist, dan is het de bedoeling dat je je houdt aan de inchecktijd. Je dient minimaal een half uur voor vertrek in te checken. Als je online een kaartje koopt, dan wordt er automatisch rekening gehouden met de inchecktijd.

Mindervaliden

Mindervalide personen kunnen met hun eigen rolstoel plaatsnemen in de Eurostar. Hiervoor wordt een rolstoelgebruikerstarief gehanteerd.

Bereikbaarheid

Station Londen St. Pancras ligt in het centrum van de stad. Je bent dus gelijk in het hartje van de stad. Vanaf dit station kun je je accommodatie heel goed bereiken met de metro, bus of taxi.

Tower BridgePrijzen

Als je ruim van tevoren een ticket boekt, dan is pakt dit meestal het voordeligste uit. Voor een treinticket naar Londen betaal je ongeveer €99 per persoon. Een retourtje kost tussen de €160 en €200. Baby’s en kleuters kunnen gratis meereizen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar en jongeren van 12 tot en met 25 jaar worden voordelige tarieven gehanteerd.

Drie reisklassen

Als je met de Eurostar reist, dan heb je de keuze uit drie reisklassen. Zo kan je kiezen voor de standard klas. Dit is de normale tweede klas. Je kunt ook reizen in de Standard Premium of  de Business Premier. De Standard Premium is een normale eerste klas. De Business Premier is een eerste klas voor mensen die op zakenreis zijn. Kinderen krijgen geen toegang tot deze klas.

Het is natuurlijk ook mogelijk om op een andere manier naar Londen te reizen. Dit kan natuurlijk ook met het vliegtuig, de auto of de boot. Er zijn dus tal van reismogelijkheden om een weekendje naar Londen te gaan.