Met de boot naar Londen

Londen MetroWil je eens met de boot naar Londen? Dan kan dit vanuit Nederland en Frankrijk. Met de boot naar Londen gaan, is al een hele ervaring op zich. Je kunt genieten van het verblijf op zee en het uitzicht. Het voegt echt iets extra’s toe aan je weekendje Londen.

Vanuit Nederland

Vanuit verschillende plaatsen kun je met de boot naar Londen reizen. Vanuit Nederland kan dit vanaf de haven in Hoek van Holland.

Hoek van Holland

Vanuit Hoek van Holland vertrekt er iedere dag een boot van Stena Line naar de haven van Harwich. De reistijd naar Engeland is vijf uur en dertig minuten. Vanaf de haven van Harwich is Londen goed bereikbaar. Je kunt hier naar toe reizen met de trein. De trein reist dan vanaf Harwich naar het station London Liverpool Street. De treinreis van Harwich naar Londen duurt ongeveer anderhalf uur.

Als je vanuit Hoek van Holland met de boot naar Londen wilt reizen, dan kan je ervoor kiezen om overdag of ‘s nachts te varen. Aan boord hoef je je niet te vervelen, want er is hier veel te zien en te doen. Zo beschikt de Stena Line over diverse winkels en restaurants. Ook is er entertainment aan boord.

Loopbrug Tower BridgeVanuit Frankrijk

Het is ook mogelijk om vanuit Duinkerken en Calais de overtocht naar Londen te maken. Je vaart dan naar Dover. Vanaf de haven kan je Londen bereiken met de trein. Er gaat een directe trein naar station Victoria. De treinreis duurt ongeveer twee uur.

Duinkerken

DFDS Seaways biedt bootreizen naar Londen aan via Duinkerken. Je vaart dan naar Dover. Elke dag vertrekt er vanuit Duinkerken een boot naar Dover. Dit is een zeer luxe boot, met restaurants en winkels. Ook kan je op deze boot je auto meenemen. Zo kan je vanaf de haven van Dover weer verder met de auto naar Londen reizen. De reistijd van Duinkerken naar Dover is ruim twee uur.

Calais

Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Calais met de boot naar Londen te reizen. Dit kan met een boot van P&O Ferries. Deze ferry vaart ook naar Dover en de reistijd is anderhalf uur. Het is een snelle tocht en tijdens de reis is er voldoende entertainment aan boord.