Met de auto naar Londen

Londen StraatJe kunt heel makkelijk met de auto naar Londen. Dit kan door de Noordzee over te steken via de Eurotunnel.

Vanaf Calais

De Eurotunnel verbindt het Franse Calais met het Engelse Folkstone. Je kunt deze tunnel oversteken met de pendeltrein. Hiervoor kan je een plekje met je auto reserveren.

Reistijd

De totale reistijd van de oversteek met de pendeltrein duurt ruim een uur. De reis door de tunnel duurt een half uur, maar met de andere formaliteiten erbij gerekend ben je ruim anderhalf uur onderweg.  Bij formaliteiten kan je denken aan de douaneformaliteiten en het in-en uitlaatproces.

Straat bij Big BenBereikbaarheid Londen

Vanaf Folkestone is het centrum van Londen heel goed bereikbaar. Je rijdt hier binnen anderhalf uur naar toe. Dit kan via Greenwich of de Blackwall Tunnel. Met de reis door de Eurotunnel erbij gerekend ben je vanaf Calais dus ruim drie uur onderweg.

Kosten

Het is mogelijk om een enkeltje of een retourtje te boeken voor de overtocht met je auto. Een retourtje voor een overtocht met je auto kost ongeveer €150. Dit is de ticketprijs voor een auto. Een ticket is bestemd voor alle personen die met je meereizen in de auto.

Met de boot en de auto

Het is ook mogelijk om met de boot naar Londen te reizen en je auto mee te nemen. Dit kan vanuit Nederland via Hoek van Holland met de ferry van Stena Line. Vanuit Frankrijk kan dit vanaf Duinkerken met de boot van DFDS Seaways.

Een weekendje Londen

Tijdens een weekendje in Londen, zal je je absoluut niet vervelen. Er is hier genoeg te zien, te doen en te beleven. Zo kan je hier tal van bezienswaardigheden bezichtigen, musea bezoeken, lekker uit eten gaan, shoppen of het nachtleven opzoeken. Op deze pagina lees je meer over de activiteiten tijdens een weekendje Londen.