Luton

Airport LutonDe luchthaven Luton ligt op ruim 50 kilometer afstand ten noorden van Londen. Deze airport ligt vlakbij de stad Luton. Luton is een van de snelst groeiende luchthavens van Engeland. Jaarlijks verwerkt dit vliegveld meer dan 9 miljoen passagiers. Veel goedkope lowbudget luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Luton airport. Ook vanaf Nederland, België of Duitsland vertrekken er lowbudget-vluchten naar dit vliegveld. Zo kan je goedkoop vliegen naar Londen.

Andere luchthavens

In de omgeving van Londen liggen nog vier andere luchthaven. Dit zijn Gatwick, Londen Heathrow en Stansted. Londen City Airport ligt naast de stad.

Bereikbaarheid

Vanaf de luchthaven kan je Londen goed bereiken met de bus of de taxi. Er is geen treinverbinding van Luton naar Londen.

Met de bus

Vanaf de airport vertrekken er verschillende bussen naar Londen, zoals de Green Line en de easyBus.

Green Line

Vanaf de airport vertrekt er een bus van Green Line naar het centrum van Londen. Deze bus rijdt de hele dag door, dus ook ’s nachts. Overdag vertrekt deze bus om het kwartier, ’s nachts is dat om het half uur. De bus stopt bij verschillende haltes en de rit naar Londen duurt ruim een uur.

easyBus

EasyBus biedt 24 uur per dag busdiensten aan vanaf Luton naar Londen. Deze bus stopt bij diverse haltes in Londen en rijdt naar het station Victoria.

Taxi

Je kunt ook met de taxi naar Londen reizen. Dit is echter wel een dure vorm van vervoer. Voor een rit naar het centrum ben je al snel 80 euro kwijt.

Auto huren

Op de luchthaven vind je diverse balies van autoverhuurbedrijven, waar je een auto kunt huren voor een paar dagen.

Shoppen, eten en drinken

Luton beschikt over een aantal restaurants en cafés waar je even wat kunt eten of drinken. Ook kan je hier, tijdens het wachten op je vlucht naar Nederland, goed dutyfree shoppen. De luchthaven beschikt over een aantal dutyfree-shops.

Met de boot of de auto

Als je een weekendje naar Londen wilt, dan kan je hier op verschillende manieren naar toe reizen. Vliegen is natuurlijk de meest bekendste en snelste optie, maar je kunt ook naar Londen reizen met de boot of de auto.