London Eye

London Eye

Als je een weekendje in Londen bent, dan is het een absolute aanrader om een ritje te maken in de London Eye.

Met zijn hoogte van 135 meter is de London Eye het tweede grootste reuzenrad ter wereld. Op haast elk punt van de stad zie je dit reuzenrad.

Tijdens een ritje in heb je werkelijk een schitterend uitzicht over Londen. Helemaal bovenin heb je bij helder weer uitzicht over dertien voetbalstadions, zeven graafschappen, drie luchthavens en 36 bruggen over de Theems.

Ligging

De London Eye ligt aan de oever van de rivier de Theems. Het rad ligt tegenover de parlementsgebouwen. In de London Eye kun je een ritje maken van een half uur.

Symbool van London

De London Eye is aan het begin van deze eeuw geopend en is inmiddels uitgegroeid tot hét symbool van Londen. Het rad werd gebouwd ter ere van de millenniumwisseling en wordt ook wel het Millennium Wheel genoemd.

32 capsules 

Het reuzenrad bestaat uit 32 gesloten capsules en het draait heel langzaam. Dit komt, omdat het rad dan niet elke keer hoeft te worden stilgezet voor het in- en uitstappen van passagiers. Het rad is ook goed toegankelijk voor mindervalide personen. Voordat je een capsule instapt, kan je de London Eye 4D Experience bekijken. Tijdens deze 3D-film krijg je een aantal films en luchtfoto’s van Londen te zien.

Combinatieticket met Madame Tussauds

Een ritje in een capsule van de London Eye kun je weer goed combineren met een bezoekje aan het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Het rad is namelijk van dit museum en je kunt dan ook een combinatieticket kopen. Hiermee kan je het museum bezoeken en een ritje maken in het reuzenrad. 

Naast de London Eye, de Big Ben en de Tower Bridge beschikt kan je tijdens een weekendje Londen natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden bekijken en activiteiten ondernemen. Lees er meer over op deze pagina.