Londen Heathrow

Londen HeathrowLonden Heathrow is de grootste luchthaven van Europa. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven ongeveer 70 miljoen passagiers. Dit is het vliegveld met de meeste verbindingen ter wereld naar andere luchthavens. Londen Heathrow ligt op 32 kilometer afstand van het centrum van de stad.

Vijf terminals

Deze airport heeft vijf terminals die allemaal zijn voorzien van tal van faciliteiten als toiletten, wisselkantoren, winkels, restaurants, cafés, kappers, schoonheidssalons, informatiebalies, dutyfreeshops en nog veel meer.

Mindervaliden

Op de luchthaven zijn voldoende voorzieningen voor mindervalide personen aanwezig, zoals aangepaste toiletten, douches, liften, roltrappen en speciale parkeerplaatsen.

Bereikbaarheid Londen

Vanaf de airport is de stad goed bereikbaar. Londen Heathrow heeft goede verbindingen naar Londen. Zo kan je de stad onder meer bereiken met de bus, trein, metro of taxi.

De bus

Er gaan verschillende bussen naar Londen. Vanaf de luchthaven kun je hier naar toe reizen met de Heathrow Hotel Hoppa, de National Express of de nachtbus.

Heathrow Hotel Hoppa

De Heathrow Hotel Hoppa is een busdienst van de airport. Deze buslijn rijdt naar de hotels in de buurt van de luchthaven. Als je dus een hotel hebt geboekt dat niet ver van de luchthaven ligt, dan kan je gebruik maken van deze busdienst.

National Express

Vanaf de luchthaven vertrekken er regelmatig bussen van National Express naar Victoria Station in Londen. De busrit duurt ruim een uur. De exacte reistijd is weer afhankelijk van de route.

Nachtbus

Als je ’s nachts op de luchthaven arriveert, dan kan je met de nachtbus naar het centrum reizen. De nachtbussen vertrekken elk half uur, tussen  middernacht en 05.30 uur, vanaf de airport naar Londen. De busrit duurt een uur.

Trein

De snelste manier om naar het centrum van Londen te reizen is met de trein. Dit kan met de Heathrow Express. De treinen rijden overdag. Vanaf de luchthaven is er een non-stop verbinding naar station Paddington.

Metro

Met de metro reis je het voordeligst naar de stad. Vanaf de airport kan je met de Picadilly Line naar het centrum van Londen reizen. De reis naar Picadilly duurt een klein uurtje.

Taxi

Voor de aankomsthal staan diverse taxi’s die je naar het centrum kunnen brengen. Als je met de taxi naar Londen wilt reizen, dan is het een tip om hierbij altijd een zwarte taxi te nemen of een taxi van een groot bedrijf. Deze taxi’s zijn namelijk het betrouwbaarst. Een taxirit naar Londen kost ongeveer 45 euro.

Auto huren

Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren op de luchthaven en zelf naar Londen te rijden. Op de airport vind je tal van stands van diverse autoverhuurbedrijven.

Andere vliegvelden

Naast Londen Heathrow beschikt Londen over nog vier andere vliegvelden. Dit zijn: de Londen City Airport, Gatwick, Luton en Stansted Airport.

Met de trein naar Londen

Het is natuurlijk ook mogelijk om op een andere manier naar Londen te reizen. Zo kan je vanuit Nederland ook met de trein naar Londen reizen. Met de trein ben je al binnen een paar uurtjes in deze geweldige stad.