Londen City Airport

London city airportCity Airport

Er zijn verschillende opties om te vliegen naar Londen. Zo kan je vliegen naar Londen City Airport. Dit is het kleinste vliegveld van Londen. De luchthaven ligt in de regio Docklands, op minder dan 10 kilometer ten oosten van Londen.

Voorzieningen

Londen City Airport beschikt over een aankomst- en vertrekhal, een informatiebalie, een paar restaurants en cafés, een wisselkantoor, een aantal winkeltjes en een bagageopslag. Verder kan je er ook gebruik maken van de gratis Wi-Fi verbinding.

Snel in de stad

Het vliegveld verwerkt ruim drie miljoen reizigers per jaar. Vooral veel zakelijke reizigers maken gebruik van deze airport. Dit komt, omdat de afstand tussen het vliegveld en het centrum niet zo groot is. Zij zijn dan ook snel op hun werkplek in de stad. Ook als je voor een (korte) stedentrip naar Londen gaat, is dit een ideale luchthaven.

Goede bereikbaarheid

Vanaf de airport ben je namelijk binnen een mum van tijd in Londen. Het centrum is goed bereikbaar op diverse manieren. Zo kan je er naar toe reizen met de Docklands Light Railway, de metro en de shuttlebus.

Docklands Light Railway

De Docklands Light Railway, ofwel de DLR, is een lichte trein. Het is dan ook een soort kruising tussen een trein en metro. Om de 7 tot 10 minuten vertrekken deze treinen vanaf de airport naar het centrum van Londen.

Metro

Je kunt ook met de metro naar de stad reizen. Dit kan door de Jubilee Line naar Canning Town of Canary Warf te nemen of door te reizen met de Central Line naar Bank. Hier kan je dan weer overstappen op de Docklands Light Railway.

Shuttlebus

Vanaf de airport vertrekken er ook meerdere bussen naar de stad. Dit zijn de buslijnen 473 en 474.

Taxi

Voor de luchthaven staan diverse taxi’s die je naar het centrum kunnen brengen. Een taxirit naar Londen kost ongeveer 23 euro. Het is een aanrader om erop te letten dat u een taxi neemt met een vergunning en om vooraf naar de prijs te vragen.

Mindervaliden

Londen City Airport is volledig toegankelijk voor mindervalide personen. Er zijn hier voldoende liften en aangepaste toiletten aanwezig. Ook is het treinstation van de Docklands Light Railway volledig aangepast voor mindervalide personen. Op het perron zijn liften, roltrappen en/of hellingen aanwezig.

Naast de City Airport beschikt Londen over nog vier andere luchthavens. Dit zijn: Gatwick, Londen Heathrow, Luton en Stansted Airport. Op deze pagina lees je alles over vliegen naar Londen.