Vliegveld Londen Gatwick

Buckingham PalaceDe airport Londen Gatwick ligt op 45 kilometer afstand van Londen. Het is de tweede grootste luchthaven van Engeland en het tweede drukste vliegveld van Londen. De grootste en drukste luchthaven van Londen is Londen Heathrow. Vanaf deze airport vertrekken er vluchten van 90 luchtvaartmaatschappijen naar meer dan 200 bestemmingen.

De zesde drukste luchthaven

Dit vliegveld verwerkt per jaar meer dan 34 miljoen passagiers en het is daarmee een van de zes drukste luchthavens ter wereld. Londen Gatwick heeft een aankomsthal en een vertrekhal en beschikt over slechts één start- en landingsbaan.

Dutyfree shoppen

De luchthaven beschikt over tal van winkels, restaurants en cafés. Tijdens het wachten op je vlucht terug naar Nederland, hoef je je hier dus absoluut niet te vervelen. Verder kan je hier ook heel goed dutyfree shoppen. De airport beschikt over drie dutyfree-shops.

Mindervaliden

De airport is goed ingericht voor mindervalide personen. Zo zijn er hier voldoende liften, roltrappen en rolstoelvriendelijke toiletten aanwezig.

Bereikbaarheid Londen

Ook al ligt Londen op 45 kilometer afstand van het vliegveld, toch is de stad heel goed bereikbaar. Er zijn goede en snelle trein- en wegverbindingen van en naar het centrum.

Met de trein

Er zijn verschillende treinverbindingen naar Londen. Zo kun je hier naar toe reizen met de First Capital Connect, de Gatwick Express, de Southern Railway of de Thameslink.

First Capital Connect

Vanaf de Terminal Zuid kan je met de trein naar Londen reizen. Vanaf deze terminal vertrekt de First Capital Connect naar het treinstation St. Pancras International. Deze trein vertrekt vier keer per uur en de reis naar St. Pancras International duurt een kleine 50 minuten. Je kunt treintickets kopen op het vliegveld.

Gatwick Express

De Gatwick Express brengt je snel naar het centrum van Londen. Het is een non-stop verbinding van Gatwick naar het treinstation Victoria. Deze trein vertrekt ieder kwartier en de reis naar Londen duurt een half uurtje.

Southern Railway

Deze trein verbindt Gatwick Airport en het Victoria treinstation met elkaar. Ieder kwartier vertrekt er een trein vanaf de airport naar Victoria. De reis duurt 35 minuten.

Thameslink

Vanaf de airport kun je ook de trein nemen naar de London Bridge, Blackfriers en King’s Cross. De Thameslink vertrekt om het half uur. De reis naar Londen duurt ruim 45 minuten.

Met de bus

Er vertrekken meerdere bussen naar Londen. Zo kan je naar het centrum reizen met de National Express of met de easyBus.

National Express

Ieder uur vertrekt er een bus van de National Express naar Victoria Station. De reis vanaf de airport naar Londen duurt ruim 85 minuten.

easyBus

Elke vijftien minuten vertrekt er een transfer van easyBus naar het centrum. Dit is een non-stop verbinding. Vanaf de beide terminals vertrekt er een bus. De reis naar Londen duurt ruim een uur.

Taxi

Een taxi brengt je in een uur naar Londen toe. Voor de aankomsthal staan verschillende taxi’s.

Met de auto

Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren en hiermee naar Londen te reizen. Op de luchthaven zijn stands van verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Met de auto ben je in ongeveer een uur in het hartje van de stad.

Wil je graag een weekendje naar Londen? Dan vind je hier meer tips over deze vele activiteiten die je in deze bruisende stad kunt ondernemen.

Op deze pagina vind je meer informatie over vliegen naar Londen. Zo kom je hier te weten hoe lang het vliegen is naar deze stad en vanaf welke airports in Nederland, België en Duitsland je naar Londen kunt vliegen.