Big Ben en Palace of Westminster

Big BenBig Ben en Palace of Westminster

Een van de meest bekende klokken ter wereld is de Big Ben in Londen. Deze klok kan je hier dan ook bewonderen. De klok hangt in de klokkentoren van het Palace of Westminster. Dit is het parlementsgebouw dat aan de oever van de rivier de Theems ligt. Het gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Honderden jaren oud

Het gebouw is honderden jaren oud. De oudste stukken in dit gebouw komen uit 1097. Dit paleis bestaat uit 1100 kamers, 100 kamers en drie kilometer aan gangen. De klokkentoren waar de Big Ben hangt is meer dan 96 meter hoog. Sinds 2012 wordt deze toren de Elizabeth Tower genoemd. Dit was ter ere van het zestigjarige jubileum van de Britse vorstin Elizabeth.

De Big Ben

De Big Ben weegt meer dan 13,7 ton en heeft vier wijzerplaten. Elke wijzerplaat is 23 vierkante meter. De nummers op de wijzerplaat hebben elk een lengte van 2 meter.  De wijzers zijn dan ook erg lang. Zo heeft de minutenwijzer een lengte van 14 meter. Alleen al om de grootte van de klok, is de Big Ben een bezienswaardigheid die je niet mag overslaan tijdens een weekendje in Londen.

Natuurlijk heeft Londen nog tal van andere bezienswaardigheden. Op deze pagina lees je er meer over.