Bezienswaardigheden Londen

Buckingham palaceLonden telt tientallen bijzondere bezienswaardigheden. Naast winkelen, uitgaan en ontspannen, kun je hier dus veel mooie bouwwerken, musea en attracties bezoeken.

De stad beschikt echt over tal van bezienswaardigheden. Zo kan je hier geweldige musea bezoeken, prachtige, oude gebouwen bewonderen of een van de grote parken bezichtigen. Voorbeelden hiervan zijn het British Museum, Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral, Madame Tussaud’s, Hyde Park en de Tower of Londen. Kortom, Londen staat bol van de bezienswaardigheden.

Drie bezienswaardigheden die het echt de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen zijn de London Eye, de Big Ben en de Tower Bridge. Dit zijn de échte must sees van Londen.

London Eye

London EyeAls je een weekendje in Londen bent, dan is het een absolute aanrader om een ritje te maken in de London Eye. Met zijn hoogte van 135 meter is de London Eye het tweede grootste reuzenrad ter wereld.

Lees meer over: London Eye

 

Big Ben en Palace of Westminster

Een van de meest bekende klokken ter wereld is de Big Ben in Londen. Deze klok kan je hier dan  Big Benook bewonderen. De klok hangt in de klokkentoren van het Palace of Westminster. Dit is het parlementsgebouw dat aan de oever van de rivier de Theems ligt. Het gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees meer over: Big Ben

 

Tower Bridge

Een van de meest populaire bezienswaardigheden van Londen is de Tower Bridge. Deze brug overTower Bridge de rivier de Theems werd in 1894 gebouwd. Het is een echte toeristische trekpleister. De Tower Bridge heeft zijn naam te danken aan de ligging. De brug ligt namelijk naast de Tower of London.

Lees meer over: De Tower Bridge

Tijdens een weekendje Londen kun je natuurlijk nog veel meer doen. Lees er meer over op deze pagina.

Wil je een weekendje naar Londen? Dan kun je deze wereldstad op verschillende manieren bereiken. Zo kan je naar Londen reizen met het vliegtuig, de trein, de boot of de auto. Londen is dus altijd goed bereikbaar.